Голям обрат в Турция в политическото доверие

Опозиционните групи повеждат в предварителните проучвания
5 апр 2022 14:23, Росен Стойчев
20
Голям обрат в Турция в политическото доверие
Снимка: БГНЕС/EPA

Опозиционният Национален алианс изпреварва Републиканския алианс около турския държавен глава Реджеп Ердоган, съобщи агенция Хаберлер.

Това показва ново проучване на общественото мнение. Анкетираните са били запитани за кого биха гласували, ако изборите се провеждаха тази седмица.

Националният алианс би получил подкрепа от 40.2 процента. Групата обединява опозиционните Народнорепубликанска партия и "Добра партия". Републиканският алианс събира подкрепа от 36.6 процента. Това е група между управляващата Партия на справедливостта и развитието и Партията на националистическото действие.

Самата Партия на справедливостта и развитието, самостоятелно продължава да е най-популярна с подкрепа от 28.4 процента. Следвана е от Народнорепубликанската партия с подкрепа от 23.2 процента. Добрата партия е трета със 17 процента и значително изпреварва Партията на националистическото действие с подкрепа от 8 процента.

Още по темата

Има още няколко опозиционни партии с различна подкрепа. Това може да доведе до нова ситуация в турския парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Само Ердоган да не реши като Путин да остава в историята
9
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те турците се скараха със САЩ по времето на Ердоган и заиграха казачок с бункерното джудже, а на нашите пути_ноиди пак американците им виновни. Турската лира е безпрецедентно обезцена и обикновените хорица много обедняха. И всичко това, защото Ердоган е решил, че е измислил нова икономика. Всеки икономист, който го предупреждаваше, че нещата не отиват надобре, беше отстраняван от поста си. Диктатор, сър. Всичките са един дол дренки. Абсолютната власт не прощава.Ататюрк сигурно се върти в гроба.
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ердо да се поучи от нашето лилипутинско прокси Зельонъй ча_рап и да внесе машини от демокрацията за пример Венецуела! Така ще бъде президент-султан, доде е жив!
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С помоща на американските манипулации, султана пак ще спечели срещу нормалните турци
6
7
 
4
 
! Отговори
Адиос Реджеп преди 2 години
Айдеее, пишмансултана отече.....
5
8
 
5
 
! Отговори
Позора Гешев преди 2 години
Главният прокурор Иван Стоименов Гешев е заповядал гейове да бъдат вкарани в психиатрия за лечение, масово гей хора ги дават на съд!ОДМВР Перник и РУ Бобов дол вече извозват гей хора до Районен съд!
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
то и орбан щтеше да загуби според мисиркитеама реалноста е друга
3
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Намекват" на Ердоган да не прави опити за мир в Украйна. Войната трябва да продължи. САЩ се нуждаят от тази война. Който има акъл, да мисли. Който няма, да слуша Зеленски и да се радва.
2
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Азиятците ако не вземат мерки ще ги претопят от Америка като нас .Това е истината .
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е ли време за предотвратяването на нов заговор-пpевpат? Хайде цялата опозиция в затвора и пак да питат хората за кой биха гласували.